Zet ploggen in de kijker

Misschien is het in de kijker zetten van ploggen even belangrijk als het ploggen zelf. Mechelen en omgeving zo proper mogelijk maken doe je ook door andere mensen aan te zetten om mee te ploggen. Stel je voor dat iedere plogger 1 of 2 andere voorbijgangers, buren, vrienden, familie kan aanzetten tot ploggen, hoe proper zou Mechelen dan zijn? Welk effect zouden die vele ploggers op hun beurt hebben op het stimuleren van het gedrag van anderen? Zichtbaarheid is vaak de beste manier om anderen te stimuleren om ook te ploggen en daar kan jij aan mee helpen. Hiervoor werden er materiaal en tools ontwikkeld dat je bij Plogging Mechelen kan bekomen of gebruiken.

Gesponsord door Vervoer Van Dievel
  • Folders: de beste reclame is misschien wel de mond aan mond reclame. Je kan enkele folders op zak houden als je gaat ploggen. Je zal merken dat voorbijgangers je werk apprecieren. Spreek ze aan en indien ze interesse tonen, kan je ze een folder geven. Beter is nog om telefoonnummers uit te wisselen zodat je die mensen na enkele dagen nog eens kan contacteren.
  • Kaartjes: mochten voorbijgangers die u aanspreken enkel nood hebben aan contactgegevens, kan een kaartje nuttig zijn.
  • Grote stickers die de zichtbaarheid van uw vuilniszak verhogen: Vraag uw stickers aan en kleef ze op uw volle vuilniszak. Laat vervolgens de volle vuilniszak steeds achter op een plaats waar er veel doorgang van wagens, fietsers, voetgangers is. Door uw bestickerde vuilniszak te laten opvallen, verhoog je de zichtbaarheid van het werk dat jij als Mechelaar gratis voor andere Mechelaars doet. Opgelet: deze stickers vervangen NIET de stickers van ‘Peters en Meters’ die je van Stad Mechelen kreeg. De stickers van ‘Peters en Meters’ dienen dus steeds op uw vuilniszak gekleefd te worden.
  • Verdien uw Plogging Mechelen – Jas. Draag uw jas zo vaak mogelijk en maak uw goede daad zichtbaar in het straatbeeld. De mooie, warme, water-en winddichte jas heeft vele handige zakken en is bedrukt met grote refecterende letters ‘Plogging Mechelen’. Binnenkort volgt er meer info
  • Verdien uw Plogging Mechelen T-shirt. Draag uw T-shirt zo vaak mogelijk zodat die zichtbaar is voor iedereen in het straatbeeld. Binnenkort volgt er meer info.
  • Verdien uw Plogging Mechelen – pet. Draag uw pet zo vaak mogelijk zodat die zichtbaar is voor iedereen in het straatbeeld. Binnenkort volgt er meer info.
  • Word GRATIS lid van de Facebookgroep ‘Plogging Mechelen’ en deel er uw leuke ervaringen.
  • Post foto’s en leuke berichten in de groepen op Facebook ‘Ge zijt van Mechelen als…’
  • Post foto’s en leuke berichten op al uw sociale media en gebruik de #ploggingmechelen
Plogging Mechelen
Plogging Mechelen